středa 22. dubna 2015

Poptávka Číny po fyzickém zlatu je neukojitelná a cena dosáhne hranice 2000 dolarů!

John Ing : Číňané, se kterými jsem minulý týden mluvil, tvrdí, že růst pokračuje v nejvyšší možné míře ve všech zemích v průmyslovém světě. Výdaje na infrastrukturu budou hlavní hnací silou i do budoucna. Ale ještě důležitější je, že říkají, že čínská touha po zlatu je „ neukojitelná“!

Čína v tuto chvíli skupuje všechno dostupné fyzické zlato, které se jim dostane do rukou, což je více než 100 tun tohoto drahého kovu každý měsíc! Jakékoliv zlato za dumpingové ceny z ETF je okamžitě posíláno do Číny. Takže Čína je momentálně největším kupcem této komodity!

Je zajímavé, že v posledním čtvrtstoletí výrazně poklesly čínské nákupy amerických státních dluhopisů! Ve skutečnosti je nyní největším držitelem amerických státních dluhopisů na světě opět Japonsko. Čína nenakupuje americké státní dluhopisy, místo toho ve velkém nakupuje fyzické zlato. 

A to mě utvrzuje v domněnce, že zlato v letošním roce bude atakovat hranici 2000 dolarů!

Zlato v eurech, rublech, renminbi (oficiální čínská měna) se obchoduje na velmi vysoké úrovni. 

Skutečností je, že centrální banky vytvořily umělé bubliny aktiv. Jedna z hlavních obav je obrovský dluh v průmyslovém světě. Konec hry je na obzoru, stejně jako začátek dlouhodobého býčího trendu zlata. Není lepší uchovatel hodnoty než zlato! My ve světě dolaru bychom se to měli naučit!


Žádné komentáře:

Okomentovat