středa 19. listopadu 2014

Stříbro je jednou z největších příležitostí ve světových dějinách

John Embry : „Tentokrát jsem se zaměřil na stříbro, což je něco, o čemž jsem pevně přesvědčen, že představuje neuvěřitelnou investiční příležitost.

Bude velice zajímavé sledovat vzniklou situaci na trhu se stříbrem. Když si dáte do souvislostí, že současná cena za stříbro je nižší, než je reálná cena jedné vytěžené unce, ukazuje to dokonale na absurditu celé situace!

Cena, která byla pod takovýmto tlakem, by za normálních okolností naznačovala, že poptávka po stříbře je slabá a trh je zahlcen nabídkou, ale to bohužel není tento případ. Americká mincovna má rapidně zvýšenou poptávku po stříbrných investičních mincích.  A samozřejmě že poptávka ze strany průmyslu představuje nejvyšší podíl dodávek.

Svět se nyní neúprosně blíží k recesi / depresi  a nabídka zatím převyšuje poptávku. Avšak poptávka po kovech bude prudce klesat. Tím se omezí výroba, což bude ve finále pro stříbro znamenat, že se stane vedlejším produktem.

Stříbro nadále zůstává podhodnoceným aktivem. Tuto situaci jsem ještě nezažil. Pro příklad, v posledních 135 obchodních dnech cena za stříbra klesla 130 krát. Což se zdá být absurdní. A některé z těchto poklesů byly unáhlené.

To je čistá manipulace s vysokofrekvenčními programy (HFT trading) a programy s algoritmy. A to udává ráz pro každý obchodní den a umožňuje vyvíjet  tlak na cenu stříbra. To všechno je součástí hry, jak udržet veřejnost od nákupu komodit jako je investiční zlato a stříbro. Ale zlato a stříbro je jedinou reálnou měnou! Takže se centrální bankéři úspěšně snaží zdiskreditovat komodity jako je právě investiční zlato a stříbro.


Bohužel,  západní vlády a centrální banky klamou své občany a nyní se na poslední chvíli snaží udržet věci nad hladinou  a všichni investoři mohou udělat jednu věc, jak sami sebe dobře ochránit, vlastnit fyzické zlato a stříbro! Toto je nejvíce nebezpečná doba ve světových dějinách a to jak ekonomicky, tak finančně.

Žádné komentáře:

Okomentovat