úterý 12. května 2015

Čína se zásobuje zlatem a na západě propukne další krize



Reportér: „Johne, máte spojení na ta nejvyšší místa v Asii, co se tam zrovna děje?“

John Ing: Je zajímavé, že se ptáte. V prvním čtvrtletí překročila čínská poptávka po zlatě hranici 327 tun. Jak jsem již zmiňoval, Číňané opravdu nakoupili každý měsíc více než 100 tun zlata a tato čísla se nyní potvrzují!

Také jsme mohli vidět, že zlato nakupují i ostatní centrální banky. Turecko, Bělorusko, Kazachstán a Rusko, všechny tyto státy zlato nakupovali! A také jsme mohli vidět, jak Venezuela využila své zlato, aby dosáhla likvidity na cizích devizových trzích.

Zajímavé je, že americký dolar zamířil na jih, jakmile Dollar Index zasáhl par. Dolar nyní flirtuje s důležitými úrovněmi podpory. Silný dolar opravdu bolí firemní zisky ve spojených státech, takže pravděpodobně budou snižovat dolar, aby zastavili toto krvácení.

Podívejme se, co se děje v Evropě. Řecku se blíží další významný termín a je potřeba přijít s nějakými penězi na platbu MMF.

Reportér: „ Z širšího úhlu pohledu se zdá, že západ přichází o fyzické zlato, které z větší části všechno míří do asijských států, zejména do Číny. Co si o tom myslíte? Není to jasně se rozvíjející krize na západě? „

John Ing: „ Tento týden jsem měl několik konferenčních hovorů s klíčovými úředníky v Číně. Smějí se západní propagandě, protože pokud je 7 procentní nárůst zpomalením, vezmou to!

S ohledem na zlato to nejsou jen neoficiální důkazy o hrozícím nedostatku fyzického zlata, ale také důkazy od Shanghai Gold Exchange, že v příštích měsících dojde k významnému čerpání fyzických zásob zlata.

Tato masivní fyzická poptávka nepřichází jen od čínské veřejnosti, ale take od čínské centrální banky. Číňané skupují všechno dostupné fyzické zlato na těchto zvýhodněních cenových úrovních.

Již jsem zmiňoval fakt, že zlato bude klíčovou součástí čínské měny. MMF zvažuje použití zlata jako rezervu SDR. Pokud tato situace nastane, bude to pro zlato první krok k tomu se stát globální měnou!


To bude také rozhodující okamžik, protože Čína bude muset zveřejnit skutečný stav jejich zlatých zásob. V roce 2009 Čína oznámila, že vlastní něco málo přes 1000 tun tohoto drahého kovu. A tato informace dává prostor spekulacím, kolik zlata vlastní Čína v tuto chvíli. Čína bude svou měnu zálohovat zlatem, a to v okamžiku, kdy na západě propukne další krize!

Žádné komentáře:

Okomentovat