pondělí 15. června 2015

John Embry varuje! Blíží se nedostatek fyzických zásob stříbra?

John Embry:
Ceny zlata a stříbra stále zůstávají pod neúprosným tlakem v krátkodobém horizontu na papírových trzích, ale je důležité, aby čtenáři pochopili, že to s fundamenty nemá nic společného. Potlačení pokračuje a je součástí společného úsilí gold bullion bank, které pracují jako agenti pro západní centrální banky.

Myslel jsem, že Egon von Greyerz udělal vynikající věc, když uvedl, že komentátoři hlavního proudu a především banky tvrdí, že cena zlata nemůže stoupat, když tomu tak není ani teď. To je přesně ten způsob myšlení, jaké tyto banky používají, s cílem udržet veřejnost co nejdále od nákupů zlata a stříbra a držet je tím v pasti stále více bezcenných měn!

Domnívám se však, že mají jistě silnější motivaci pro udržení jejich zlatého anti-postoje! Pokud cena zlata a stříbra raketově vystřelí vzhůru, a legitimní zásady říkají, že můžou, a bylo by poukázáno na podvod s nulovou úrokovou sazbou, zejména dluhopisy se okamžitě zhroutí. A vzhledem k tomu, jak jsou v současné době banky oslabené, by to mohlo vést i k jejich kolapsu! A jsem přesvědčen o tom, že je to nevyhnutelné! Ale banky udělají všechno možné i nemožné, aby tuto situaci udržely tak dlouho, jak jen to bude možné!

A bylo velice poučné, co řekl Andrew Maguire o fyzickém stavu zlatého trhu v Londýně. A je to Achillovou patou cenového potlačení všech bankéřů a věřím, že tato dlouhodobá manipulace se blíží ke svému konci! A je velice zajímavé, že Maguire mi potvrdil to, co jsem slyšel i od jiných zdrojů na trhu se stříbrem! Lidé, kteří fyzicky obchodují se stříbrem, se obávají, že na podzim ho bude skutečný nedostatek!!

Vždycky jsem měl pocit, že potlačení ceny zlata a stříbra by mohlo být ukončeno masivním výpadkem v dodávkách fyzických kovů na trh! Tyto věci ale vždycky trvají déle než by racionální mysl předpokládala! Rozhodně to ale neznehodnocuje tato tvrzení a domnívám se, že jsme opravdu blízko! To by mohlo objasnit do očí bijící supresivní aktivity, které v současné době můžeme vidět na papírových trzích

A Čína neustále informuje o tom, že jejich ekonomika roste o 7 procent. S upadajícím exportem, kolabujícím importem a s všudy přítomnou nadměrnou kapacitou všeho, může být Čína ráda, že její růst jede poloviční rychlostí.


Jediné, co mohu s jistotou říci je, že globální ekonomika zpomaluje! Bubliny na finančních trzích se rozšiřují a čeká nás nepěkné vyvrcholení toho všeho. Většina investorů se zdá být k této realitě lhostejná a za svou kognitivní disonanci zaplatí vysokou cenu! 

Žádné komentáře:

Okomentovat