středa 13. června 2018


NOVÉ STŘÍBRNÉ MINCE K 15. VÝROČÍ SÉRIE AFRICAN WILDLIFE (SLON AFRICKÝ) SERIES
Je to už 15 let, co se začala vydávat oblíbená série stříbrných mincí African Wildlife (Slon africký). U příležitosti tohoto významného výročí byly v limitované edici vydány dvě nové investiční stříbrné mince, které si u nás můžete zakoupit.
Série African wildlife series (Slon africký) patří mezi sběrateli k velmi oblíbeným. Stříbrné mince, jejichž zemí původu je Somálsko, je možné zakoupit o hmotnosti 1 oz nebo 1 kg. Mince v této sérii se razí v nejčistší ryzosti 999,9 / 1000.
K 15. výročí byla byly vydána Stříbrná mince 100 Schillings elephant (Slon africký) 1 OZ 2018 (African wildlife series) 15. výročí (2004-2018), jíž bylo vyrobeno 15 000 ks pro celý svět. Druhá je Stříbrná mince 2000 Schillings elephant (Slon africký)) 1 kg 2018 (African wildlife series) 15. výročí (2004-2018), kterých bude po světě kolovat pouhých 500 ks.
Rubovou stranu mince vždy zdobí slon africký zobrazený v africké divočině. Vyobrazení na mincích se každým rokem mění, i proto jsou tyto mince ceněny nejen jako investiční, ale také jako sběratelské kousky. Na reverzní straně je vyobrazen erb Somálské republiky (dva leopardi držící štít s vyobrazením pěticípé hvězdy, pod ním jsou zkřížené kopí, přes které je přehozena stuha spolu se zkříženými palmovými listy).




1 komentář:

  1. To bych si nechal líbit. Škoda, že jsem začal sbírat až v loni přes karanténu. Ale už teď mám doma nějaké investiční stříbrné mince. Za sebe říkám, že je to fajn koníček. Dovedl bych to připodobnit třeba ke sbírání známek, filatelii. :) Prostě to sbíráte, bavíte se tím, a zároveň investujete do něčeho, co má trvanlivou hodnotu. :)

    OdpovědětVymazat