čtvrtek 14. června 2018



ROK 2018 -VÝZNAMNÁ JUBILEA KRÁLOVNY ALŽBĚTY II. !!!
PRO VELKOU POPTÁVKU DOPLNĚNY SKLADOVÉ ZÁSOBY!!!
Na začátku června uplynulo již 65 let od té doby, co byla ve Westminsterském opatství korunována britská královna Alžběta II. K poctě nejdéle vládnoucímu panovníkovi britské monarchie vydala mincovna Perth v roce 2018 zlatou a stříbrnou minci Královna Alžběta II. 65. výročí korunovace (H.M.QUEEN ELIZABETH II.). 
Na lícní straně mince je vyobrazen portrét královny s nápisy „ELIZABETH II“, „AUSTRALIA“. Rubovou stranu pak zdobí koruna sv. Eduarda, která je umístěna nad štítem s číslovkou „65“. Tyto symboly britské monarchie obklopují z obou stran zástupci australské národní květeny. Okolo tohoto motivu jsou pak umístěny nápisy „H.M. QUEEN ELIZABETH II" a "CORONATION ANNIVERSAR" spolu s letopočty „1953“ a „2018“.
Obě mince jsou vydány v limitované edici. Stříbrná mince Královna Alžběta II. 65. výročí korunovace (H.M.QUEEN ELIZABETH II.) 1 Oz 2018 Proof je ražena v nákladu 5 000 ks pro celý svět. Zlatá mince Královna Alžběta II. 65. výročí korunovace (H.M.QUEEN ELIZABETH II.) 1/4 Oz 2018 Proof byla vydána dokonce jen v celkovém nákladu 750 ks.
Zlatou i stříbrnou minci můžete zakoupit na našich pobočkách i online v dárkové krabičce. Součástí balení je i číslovaný certifikát pravosti.
Fanoušci britské monarchie naleznou v našem e-shopu a na prodejnách v Praze a Brně také další stříbrné mince, upomínající na významná jubilea. Jde např. o stříbrnou minci vydanou k 70. výročí svatby královny Alžběty II. a Philipa den Duke of Edinburgh z roku 2017 nebo stříbrnou minci vydanou v roce 2016 při příležitosti 90. narozenin královny Alžběty II.

Žádné komentáře:

Okomentovat