úterý 15. července 2014

Jak se chránit před krizí

Jaroslav Brychta, hlavní analytik společnosti X-Trade Brokers, poskytl týdeníku Reflex rozhovor na téma, jak se chránit před krizí. Upozornil na fakt, že z nejhoršího se dostaneme tehdy, když se ekonomika zbaví abnormálního zadlužení. Na otázku, jak se máme bránit, odpověděl následovně...



Jak se máme bránit?

" Žádnou snadnou radu v rukávu nemám. Snad jen nedělat věci, jimž stoprocentně nerozumím, příliš neriskovat a v případě investování mít nějaké portfolio poslední záchrany. To sestavit je poměrně jednoduché.Pokud přijde v budoucnu opravdu nějaký velký průšvih , bude téměř jistě doprovázen výraznou deflací, tedy krachy států a bank, nebo výraznou inflací, kdy těmto krachům bude bráněno na úkor kupní síly národních měn.
Proti deflaci se dá chránit prachsprostým držením hotovosti, ale podotýkám, že ne hotovosti uložené v bance, nýbrž ve slamníku.Tahle předpotopní rada opravdu stačí. A proti inflaci Vám pomohou například drahé kovy. Pokud část jmění rozdělíte mezi hotovost a drahé kovy a zbytek investujete do tradičních investičních nástrojů, máte poměrně solidní jistotu, že pokud bude vše fungovat jako doposud, svůj majetek více či méně zhodnotíte, zatímco pokud se situace opravdu dramaticky zhorší, přijdete o menší část majetku než většina ostatních lidí a de facto tak relativně zbohatnete!"


Zdroj : Týdeník Reflex, 28/2014

Uložte peníze raději do slamníku!



Žádné komentáře:

Okomentovat