čtvrtek 10. července 2014

Zvyšující se nedostatek fyzického zlata a stříbra




John Embry, který se již  50 let pohybuje ve světě finančních trhů, varoval King World News o zvyšujícím se nedostatku investičního zlata a investičního stříbra. Poukázal tak na možný katastrofální konec a zároveň i hovořil o masivní „ krátké pozici“ na trhu stříbra.

V následujícím článku se dočtete, co John Embry v tomto rozhovoru řekl.

Jedním z neřešitelných problémů je v tuto chvíli nadměrně vysoký státní dluh. Podívejme se pro příklad na Spojené Státy. Státní dluh je 17,5 bilionu dolarů a dalšími biliony dolarů jsou financovány  války,  Fannie a Fredie*  a  spousty dalších pochybných podniků.

Nicméně skutečným vrcholem státního dluhu jsou nekryté závazky a to nejméně ve výši 5 bilionů dolarů.Tato suma je absurdní. Když ji pro příklad srovnáme s hrubým domácím produktem Spojených Států, který se pohybuje okolo 17 bilionů dolarů. S obavami se pozastavuji nad lidmi, kteří i přes tento fakt stále věří v dobře fungující ekonomický systém, protože za celou svou historii nebyl svět v takto nebezpečné finanční situaci. Přesto nás média neustále  informují o tom, jak skvěle vše funguje, ale bohužel tomu tak není!

Přes víkend jsem si četl o vypuknutí první světové války, před spácháním atentátu, který odstartoval válku. Všude byla poměrně velká míra spokojenosti, zboží bylo kvalitní a lidé si poměrně dobře žili. Jenže pak se situace přes noc změnila a ani ne za měsíc nastala válka!
Mám nepříjemný pocit, že se pohybujeme ve stejném prostředí. Všichni jsou tak spokojení, ale stále zde existuje alarmující geopolitické a finanční riziko.Takže spokojenost je pro mě vlastně velice nepříjemná situace, protože postrádám pocit vlastního sebeuspokojení.

Ale na druhou stranu si myslím, že v reálném světě je situace velmi zoufalá  a  snižování zásob fyzického zlata a stříbra je přímo alarmující!

Myslím si, že nejpozději do roka nastane událost, která nám naši spokojenost naruší. Může to být kolaps akciového trhu, negativní vývoj na ekonomické frontě, nebo geopolitické události.Toho, co se může pokazit, je opravdu mnoho.A když se něco může pokazit také se to  pokazí. A právě v tuto chvíli se investiční zlato a investiční stříbro, které jsou v tuto chvíli podceňované dostane do popředí!

*Fannie je anglický hovorový výraz pro Federal National Mortgage Association ( FNMA ) , Fredie je výraz pro Federal Home Loan Mortgage Corporation ( FHLMC )





Zdroj : King World News - Blog


http://www.auportal.cz/

1 komentář:

  1. Tento článek je nic neříkající "plk" jako stovky jiných publikovaných prodejci zlata. Zásoby se snižují, výtěžnost se snižuje, deficit stříbra je tu téměř 30 let. Nějaký "odborníků varuje přes kolapsem, ten přijde dnes, zítra, za rok, za 10 let......ekonomický kolaps, válka, dluhy....a přesto jedeme pořád dál, ceny kovů jsou jaké jsou a tak to půjde v různých vlnách. Pokud máte peníze, užívejte si je. Investování je primárně postavené na strachu, že o peníze přijdete, takže nakonec o ně skutečně přijdete. snažíte se predikovat něco, co nejde. všechny trhy jsou manipulovány tak, aby malé ryby o peníze prostě přišly. Zlato vás nespasí.

    OdpovědětVymazat